Marrakesh ...next door!
23 okt. 2020
🇲🇦
vanuit Marokko
Wakker worden om 5.15 uur van de eerste prayer...kort maar krachtig maar het lijkt of de moskee pal naast mijn bed staat, al zitten er aardig wat meters tussen. Even omdraaien en verder slapen tot de
vogels in de binnentuin me weer opnieuw wakker fluiten. Na een douche in de typische Marokkaanse badkamer- de kraan pruttelt van lang niet te zijn gebruikt denk ik- kom ik beneden en wordt in de
keuken al voor het ontbijt gezorgd. Traditionele pannenkoekjes met gaatjes, een warm croissantje, brood met boter en twee soorten jam, verse jus en muntthee. Eenvoudig maar prima om de dag mee te
starten. En daarna is het tijd om te vertrekken naar “the next door” en de Riad om te ruilen voor het vertrouwde appartement binnen de muren van het paleis....en daar wacht dan ook mijn
spreekwoordelijke prins...maar dat even terzijde, hhh!
Helaas is het paleis nu nog gesloten voor bezoekersdus geen kijkje van binnen...maar ik heb nog een paar mooie plaatjes van een eerder bezoek dus probeer deze te plaatsen bij foto’s en anders via Facebook op “jewelsoffmorocco“.
Vandaag trek ik weer verder de stad in om te ontdekken waar en hoe deze handelsstad nog leeft.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}