jewelsoffmorocco.reismee.nl

Marhaba…

Wakker worden met wapperende gordijnen, zingende vogels, palmbomen, bloeiende bougainville en de vertrouwde geur van Rachid die naast me ligt…nog even van genieten want het alledaagse leven komt zo weer op gang en dan roept zijn plicht weer om de Nederlandse toeristen te gidsen tijdens hun fietstour door Marrakech.
Want hij is terug aan het werk bij Pikala omdat de werkomstandigheden van zijn nieuwe baan in Essaouira toch behoorlijk tegenvielen.

Ik kan nog even blijven liggen, heb al wat spullen voor een ontbijt gehaald gisteravond op weg naar het appartement samen met Ismail en zijn vriendin. Die denk ik mijn verblijf iets te royaal heeft ingeschat door met een doos met 30 eieren aan te komen zetten, hhh!Het duurde even voordat ik hem herkende op het vliegveld want ik had Mohammed (de man van Astrid) verwacht aan te treffen toen ik na de lange wachttijd bij de douane, snel nog mijn telefoonkaart had vervangen en eindelijk buiten stond.

Maar gelukkig sprak hij me aan en vroeg of ik op Dades Reizen stond te wachten. En bleek hij één van de twee neefjes te zijn die ik in 2021 in de Riad al eerder had ontmoet.Hij werkte daar in de vakantie tijdens zijn studie samen met zijn broer Ayoub.Had nu een vriendin bij zich, wat op zich bijzonder is in Marokko dus ik vroeg hem even later in het appartement of het een vriendin was met trouwplannen, waarop hij lachte en mij vroeg of ik hem een geschikte huwelijkskandidaat vond.
Yeah, why not…hij had zijn studie inmiddels afgerond en zijn vriendin stond er glunderend doch ook een beetje verbaasd bij maar zei verder niks…waarop hij zelf antwoordde dat ze alleen vrienden waren en ik meende een knipoog te zien, sta ik hier nu te koppelen of niet, foei…hhh!

Rachid appt me dat hij onderweg is en ik verheug me er natuurlijk enorm op om zijn lach weer om de deur te zien verschijnen…hello madam!Ook al zouden we elkaar eigenlijk in Essaouira aan de kust treffen.

Het appartement is fijn om “thuis te komen”. Mooi opgeknapt na de schade die het tijdens de aardbeving heeft opgelopen en voorzien van een nieuwe badkamer en volwaardige logeerkamer.

Een heerlijke maar ook hilarische eerste nacht die op een gegeven moment wordt verstoord door één of ander zoemend beest in de slaapkamer. Ik zag hem in het licht van het balkon tegen het gordijn opkruipen maar het was te donker om te zien wat het was.Dus draai ik me maar weer om…
Totdat er ineens iets over de hoofdkussens “roetsjt” en ik rechtop in bed schiet en mijn kussen met een ruk wegtrek.
Rachid half wakker wordt en vraagt wat er is…”er zit een beest in bed” roep ik verbaasd, maar zijn slaap overheerst mijn nachtelijke escapade en hij kan zich de volgende ochtend dan ook niets meer herinneren, Hhh!Heb de balkondeur maar een stuk open gezet in de hoop dat deze onverwachte gast vanzelf weer verdwijnt.

Marhaba, met een zuchtje wind in het warme Marrakech…