Dierendag in Taghazout
Om een appartement te vinden in Taghazout kun je het beste contact opnemen met een lokale verhuurder of makelaar daar de keus op boekingsplatforms slechts beperkte is en vaak niet de appartementen kennen aan het strand.Na twee keer eerder hier te zijn geweest kennen we inmiddels de weg een beetje en proberen we eerst contact te zoeken met de verhuurder van de vorige keer.Helaas is die druk bezig en niet ter plaatse dus stelt Rachid voor dat ik het beste naar het kantoor van het verhuurbedrijf kan gaan wat gevestigd is in hetzelfde gebouw van de appartementen.
Boven aan de traptref ik een dame in het kantoor en ik leg haar uit dat ik op zoek ben naar een appartement voor 2 nachten en 2 personen. Ze heeft een tweetal opties maar met een wat stevige prijs dus eerst maar eens kijken wat ze heeft alvorens te onderhandelen.
Een groot appartement en een studio.
Als ik na de bezichtiging zeg ik dat ik de prijs aan de hoge kant vind en dat ik er over na ga denken komt ze met nog een andere mogelijkheid wegens een verhuizing, dus op naar de volgende die er qua grootte, comfort en prijs tussen in zit.
Bij terugkomst laat ze de prijs iets zakken waarbij ik zeg dat de goedkopere studio op zich prima is want het uitzicht is bij alle drie prachtig en dat is het belangrijkste. Dus komen we tot een deal en vul ik het incheckformulier in.
Tegenover me zit haar assistente die me net heeft rondgeleid en ik hoor haar iets zeggen in het Marokkaans wat ik niet begrijp dus vraag ik wat ze bedoeld.Ze knijpt dan haar ogen dicht en het blijkt dat ze daarmee wil zeggen dat ze niks heeft gezien oftewel een oogje dicht kan knijpen.Het duurt even voordat ik me realiseer dat het betrekking heeft op Rachid die buiten staat te wachten en schiet dan vervolgens in de lach en doe een hand voor mijn ogen.
Aha, zeg ik daar ben ik blij om en we raken nog even aan de praat terwijl ik naar Rachid loop om te zeggen dat we naar de studio kunnen.
Maar op het moment dat ik de sleutel wil meenemen en heb betaald zegt ze ineens dat ze me nog een kadootje wil geven en ze geeft me vervolgens de sleutel van het middelste appartement.Kun je nog iemand gezellig uitnodigen zegt ze met een lach.
Dus bedank ik haar hartelijk voor deze onverwachte upgrade en gaan we ons snel installeren en genieten op het balkon van de zon die al bijna ondergaat.
Als ik iets later een fles water en wc papier ga halen zie ik dat er onder aan het slaapkamerraam een moederpoes ligt met een aantal drinkende kittens.De anderen spelen rondom de kartonnen doos die als behuizing wordt gebruikt. Een kleintje komt bij mijn voeten snuffelen maar de hond die schijnbaar de wacht houdt pakt het kleintje in zijn nekvel en probeert het weer terug in de richting van de doos te brengen…Echt schattig om te zien hoe een jonge hond-zelf nog een pup- met een verbonden poot al zo zorgzaam is. Ik tel er uiteindelijk 8 stuks dus dat is en groot nest maar aan allerlei lege bakjes te zien wordt er goed op ze gepast.En wat een leuke verrassing zo onder het raam op Wereld dierendag.Morgenochtend dus maar een blikje tonijn voor ze kopen en ook een kleine bijdrage leveren, dierendag of niet!
De volgende dag komt moeders zelfs even binnen wandelen door het slaapkamerraam…en loopt zelfverzekerd over de rand van het balkon bij ons op het terras aan de achterkant, vijf hoog vanaf het strand…blijft knap om te zien hoe ze perfect haar balans kan houden zonder te vallen!
Het ruisen van de golven, het prachtige uitzicht over de oceaan met in de ochtend de vissersbootjes en mooie zonsondergang in de avond en natuurlijk een dagje relaxen op de stretcher met een frisse duik in de golven…een heerlijke afsluiter van weer een veel te kort Marokko bezoek…tja, morgen helaas weer terug naar Marrakech voor nog een laatste nacht!